Teun Veldman

Op deze bladzijde kunt u nader met me kennismaken.

Items, waar ik me het liefst mee bezig houd, zijn natuur- en landschapsfotografie en het maken van portretten. Van de natuurfotografie boeien me de vogels het meest, hoewel ik ook zeer enthousiast kan worden bij het zien van slangen, vlinders of details van bloeiende bloemen.

Ik werk zowel op kleurennegatief-, als op diafilms en de laatste tijd ook digitaal. De Fujifilm Superia New (200 ASA) wordt door mij het meest gewaardeerd als kleurennegatieffilm en voor dia's ben ik enthousiast over de Fuji Velvia. (50 ASA). Ik gebruik de Canon Eos 3 met Canonlenzen vanaf 16 mm tot en met 400 mm. Verder is de 180 mm Macro van Sigma een zeer plezierig objectief en kan ik m'n Canon 400 mm. door converters verlengen tot 540 mm en 800 mm.

Veel opnamen werden door mij gemaakt om m'n lessen in biologie te ondersteunen, of om gebruikt te worden voor het onderwijs in biologie-sites op het internet. Naast m'n hobby fotografie doe ik aan geluidsregistratie van vogelgeluiden via een geluidsparabool en een draagbare Sony taperecorder.